fotobelair

Salernes ligt op 2.5 km afstand en is een gezellig plaatsje met een zondagse markt. 
U treft er alle voorzieningen aan. Bakkers, slagers, supermarkten, garages, doktoren, tandartsen, apotheken, een postkantoor en vele restaurants etc etc. 
Door de centrale ligging van Salernes is er een scala van mogelijkheden. In de directe omgeving zijn er prima wandel- en fietsmogelijkheden. Ook zijn er verschillende mogelijkheden om te golfen en paard te rijden. In het dorp bevinden zich tennisbanen en er zijn fietsen te huur. Verder staat Salernes bekend om de handgemaakte tegels, aardewerk en keramiek.

In een straal van 10 á 20 km bevinden zich vele typische provençaalse plaatsen met restaurants, terrassen, dagelijkse markten en andere activiteiten. Ook zijn er verschillende goede wijnhuizen in de omgeving te bezoeken waaronder Chateau Sainte Rosline (met mooie kleine abdijkerk) en Châteaux de Berne.    

In de Provence heerst een Middellandse-Zeeklimaat met droge zomers en zachte winters. Het is een waar  bloemenparadijs van irissen en klaprozen in het voorjaar en in de zomer bloeien de lavendel en de  zonnebloemen weelderig.

De omliggende karakteristieke dorpen Aups, Cotignac, Lorgues, Villecroze Tourtour Entrecasteaux hebben markten, vide greniers en brocantes. In noordelijke richting ca 30 min ligt het Lac de Ste Croix, waar allerlei watersport kan worden beoefend. Daar begint ook de Grand Canyon du Verdon, een werkelijk spectaculair natuurgebied. Op het plateau van Valensole richting Riez bevinden zich de overbekende lavendelvelden.In zuidelijke richting zijn de stranden aan de Middellandse Zee; Fréjus , St.Maxime, St. Tropez liggen op een klein uur rijden. Daarnaast zijn de steden Cannes , Nice, Aix en Provence en Grasse goed bereikbaar voor een dagtocht.

De Provence is archeologisch en historisch één van de interessantste gebieden van Frankrijk. 
Daarover is veel te zien in het nieuwe grand musée de préhistoire d’Europe te Quinson, dat ligt aan de voet van de Gorges du Verdon, een schitterend natuurgebied.
De steden Aix en Provence en Nice zijn binnen een uur te bereiken.
In Le Thoronet vindt u een prachtige, in sobere stijl gerestaureerde, cisterciënzerabdij.

In de appartementen bevindt zich documentatie over de verschillende activiteiten.